Selkämeren rannikon matkailutiehankkeessa kehitetään Pohjanlahden rannikolla kulkenutta vanhaa postitietä matkailutieksi yhdessä matkailutien taustavoimana toimivan Kasitie ry:n – Riksåttan rf. kanssa. Kasitie ry toimii valtatie 8:n edunvalvojana ja edistää alueen kuntien matkailua ja elinkeinoelämän kehitystä. Tavoitteena on saada tielle Liikenneviraston myöntämä virallinen matkailutiestatus.

Kasitie ry on lähettänyt Pohjanlahden Rantatie -matkailutiehakemuksen Liikennevirastolle. Hakemukseen odotetaan vastausta alkusyksyyn mennessä.


Hakemuksen mukana ovat matkailutiehakemusta ja tien kehittämistä tukevat selvitykset. Konseptisuunnitelma ja matkailuselvitys ovat helpoiten ladattavissa Dorian digitaalisista kokoelmista, ja geokätköily-raportti hankkeen kotisivuilta http://hum.utu.fi/oppiaineet/satakunta/tutkimus_ja_jatko-opiskelu/projektit/Matkailutiehanke.html.

 

Konseptisuunnitelma

Pohjanlahden Rantatielle on valmistunut suunnitelma, joka sisältää mm. matkailutiekonseptin ja matkailutie-brändin muotoilua. Suunnitelman on laatinut Annamari Salmi Aalto-yliopiston Taideteollisen korkeakoulun Porin taiteen ja median osastolta.

Lataa konseptisuunnitelma Doriasta

 

Matkailuselvitys

Matkailutiehakemusta tukemaan tehtiin matkailijakysely, jolla selvitettiin matkailijoiden kiinnostusta, kokemuksia, toiveita ja odotuksia Pohjanlahden Rantatiestä matkailutienä. Kyselyn on laatinut Sari Rosu Turun yliopiston Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelmasta.

Lataa matkailuselvitys Doriasta


Geokätköily-raportti

Geokätköily on aarteenetsintään verrattavissa oleva uusi ja monipuolinen ulkoiluun liittyvä harrastus. Geokätköilyn hyödyntämistä Pohjanlahden Rantatien matkailussa on pohtinut Tiia Naskali Turun yliopiston Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelmasta.